به گزارش مشرق، یکی از مهمترین ابعاد قیام امام حسین(ع) که نسبت به آن غفلت صورت گرفته است، موضوع مهدویت است. این موضوع به قدری نزد امام(ع) ارزشمند بود که آخرین خطبه خود را به این امر اختصاص دادند.
در واقع اینطور میتوان گفت که یکی از راههای فهم مهمترین موضوعات، برنامهها و یا اهداف اهلبیت(ع) رجوع به آخرین سفارشات و یا توصیههای ایشان در اواخر عمر شریفشان است؛ همان گونه که پیامبر گرامی اسلام(ص) در حجةالوداع و تنها کمتر از یکسال مانده به عمر گرانقدرشان در روز غدیر موضوع ولایت امیرالمؤمنین(ع) و اتصال آن به مهدویت را بیان فرمودند.
در ادامه، متن آخرین خطبه امام حسین(ع) به نقل از امام محمد باقر(ع) از صفحه۱۳۹ کتاب «مختصرالبصائر» محمد حسن حلی عاملی و صفحه ۸۴۸ از جلد دوم کتاب «الخرائج و الجرائح» قطب راوندی را بخوانید.
در پایان، برای فهم بهتر این روایت شریف، آن را به صورت دستهبندی موضوعی آوردیم.
فراز اول بحث(بندهای ۱ تا ۷)
* تأکید بر این که قبل از شهادت این خطبه خوانده شد.
* رسول الله (صلی الله علیه و آله) به امام حسین (علیه السلام) فرمودند به سرزمین عراق سوق داده خواهی شد که انبیاء و اوصیاء آنجا را ملاقات کرده بودند.
* شهادت امام (علیه السلام) و اصحاب ایشان را مطرح فرمودند در صورتی که درد آهن را احساس نمیکنند و به آیه۶۹ سوره انبیاء استشهاد شد «قُلْنا یا نارُ کُونی بَرْداً وَ سَلاماً عَلی إِبْراهیم».
*پس از شهادتشان به سوی پیامبر (صلی الله علیه و آله) باز میگردند.
فراز دوم و مقطع دوم بحث(بندهای ۸ تا ۱۴)
*ابتدا رجعت ایشان از زمین
*دوم، خروج ایشان همزمان با خروج امیرالمومنین (علیه السلام)، قیام امام زمان (عج) و حیات رسول الله (صلی الله علیه و آله). *سوم، نزول افرادی که قبلاً در زمین حضور نداشتند از ملائک مقرب تا...
*چهارم، برافراشتن پرچم توسط پیامبر (صلی الله علیه و آله) و عرضۀ آن به امام زمان(عج) همراه با شمشیرشان.
فراز سوم و مقطع سوم بحث(بندهای ۱۵تا ۲۴)
*اول جاری شدن چشمههایی(دهن، ماء، لبن) از مسجد کوفه
*دوم تقدیم پرچم رسولالله (ص) توسط امیرالمومنین(ع) به امام حسین(ع) و مبعوث کردن به مشرق و مغرب و نابودی عدوالله و سوزاندن بتان و فتح هند.
*سوم، خروج دانیال و یوشع علیهما السلام به سوی امیرالمومنین (علیه السلام) و تصدیق خداوند و رسول الله (صلی الله علیه و آله)، و حرکت به سمت بصره و کشتن دشمنانشان و رفتن به سوی روم و فتح آنجا.
*چهارم، کشتن حیوانات حرام گوشت.
*پنجم، عرضه دین به یهود و نصاری و سایر ملل و مخیر کردن بین اسلام و کفر و انتقام گرفتن از آنها
فراز و مقطع چهارم(بندهای ۲۵ تا انتها)
از این فراز به بعد دیگر بحث فضای بهشتگونه مطرح است و پس از نابودی کفر و ظلم صورت میگیرد.
*اول، نزول ملائکه جهت خدمت به شیعیان و شناساندن زوج و منزلت ایشان در بهشت.
*دوم، از بین رفتن بیماریها به واسطۀ اهلبیت (علیهم السلام).
*سوم، جاری شدن برکت از آسمان و میوه دادن غیر عادی درختان
*چهارم، کرامت دادن به شیعیان طوری که هیچ چیز از ایشان پنهان نیست و علم ایشان فراوان میشود.